Arhive

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA UZINA DE CIMENT DIN MEDGIDIA

Fabrica de ciment din Medgidia și-a deschis porțile pentru a-i primi pe cei interesați să pășească pragul acestei industrii. Invitații au afla mai multe despre istoria uzinei, au asistat la prezentarea procesului tehnologic și a echipamentelor.

La prima oră a dimineții, uzina Lafarge a primit oaspeți de seamă, care au luat parte la manifestările organizate cu ocazia lansării zilei porților deschise.

S-a început cu prezentarea uzinei de la darea în folosință în 1951 până în prezent.

În anul 1997, fabrica a intrat în grupul Lafarge, care a investit peste 140 de milioane de euro pentru modernizare pe principalele direcții de dezvoltare: Protecția mediului, coincinerare combustibili alternativi și retehnologizare și eficiență energetică.

Totodată a fost prezentat și un material video cu principalele obiective realizate cu ciment din Medgidia.

Momentul mult așteptat de toată lumea a fost vizitarea uzinei, dar nu înainte de a se echipa corespunzător: Cască, ochelari, vestă refectorizantă și mănuși.

Autocarul supraetajat a oferit o imagine de ansamblu asupra uzinei.

Prima oprire a avut loc în camera de comandă, unde este monitorizat întreg fluxul.

Următoarea vizită- laboratoarelor. Un loc important dacă stăm să ne gândim că aici este analizată calitatea produsului, înainte ca acesta să fie livrat către client.

Invitații au fost uimiți să vadă cât se muncește în această fabrică de ciment.

Una peste alta, a fost o vizită binevenită. Uzina Lafarge Medgidia se înscrie în sectorul de succes al materialelor de construcții.