Arhive

DELFINUL DE AUR ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

Festivalul de muzică ușoară pentru copii și tineri a ajuns anul acesta a juns la a XII-a ediție. De la început și până la final, evenimentul a cuprins surprize neașteptate, dansuri de excepție și interpretări emoționante ale copiilor. Coregrafii fără cusur, costumații ca în povești și voci de senzație. Acestea au fost ingredientele care au stat la baza unui show de zile mari în cadrul Festivalului “Delfinul de Aur” 2014.

Concursul a fost organizat cu sprijinul Consiliului local și al primarului Nicolae Matei. Festivalul a fost inițiat de către Palatul copiilor din Baia Mare, iar în timp a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen.
La această ediție au participat 62 copii străini și români, de la preșcolari până la liceeni. Aceștia sunt din 20 de localități din țări precum România, Turcia, Bulgaria, Rusia, Ucraina și Italia.

Palatul copiilor din Baia Mare alături de echipa Consiliului Local din Năvodari a făcut posibilă realizarea a XI ediții anterioare. De la melodii românești și până la partituri internaționale, repertoriul variat a făcut ca publicul să răspundă pozitiv emoțiilor transmise de pe scenă. 

Dintre cele aproximativ 60 de tinere talente, trei copii s­ au remarcat prin prestațiile de pe scenă: Iulian Selea, Ilinca Băcilă și Roberta Maria Popa câștigătoarea trofeului de platină. Însă premii și diplome nu au primit doar participanții, ci și cei care au pus umărul din greu la realizarea și continuitatea unui astfel de eveniment în România. 

Ilustraţia coregrafică pentru cele 51 de piese din concurs a fost realizată de mai multe ansambluri printre care și grupul „AS“  al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti care au câștigat și un premiu pentru coregrafie.

Festivalul Internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineri Delfinul de Aur este organizat an de an la Teatrul de vară Laurențiu Duță din Tabăra Năvodari. Palatul Copiilor Baia Mare și echipa Consiliului Local din Năvodari au anunțat că evenimentul va mai fi organizat și de acum înainte. Mai ales că pe parcursul timpului evenimentul a reușit să ajungă unul dintre cele mai importante din România.