Arhive

ZIUA EROILOR A FOST SĂRBĂTORITĂ ŞI LA MEDGIDIA

Ca în fiecare an la Medgidia au fost comemoraţi, eroii români căzuţi în luptele purtate de-a lungul vremii pentru apărarea ţării. Pe acorduri de fanfară, principalele instituții din oraș au depus coroane și flori la Monumentul Eroilor. Evenimentul a fost marcat și de obișnuita paradă militară.

Ne simţim mândri că suntem români, că aparţinem unei naţiuni care s-a jertfit şi care nu a renunţat în a-şi cere dreptul la libertate şi dreptul la propria existenţă. Acesta este scopul care duce la organizarea unor astfel de manifestări. În această zi cu dublă semnificație, s-au strâns zeci de persoane dornice să aducă un omagiu eroilor neamului.

Slujba religioasă a fost oficiată de părintele protopop al Medgidiei, Petrică Ciobanu şi s-a continuat cu festivitatea depunerii coroanelor de flori.

Cei prezenți au luat parte și la o paradă a militarilor de la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene.

Cu această ocazie, cei interesaţi au putut vizita și expoziția „Cultul eroilor în armată și în credința neamului” găzduită de Cercul Militar.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Ziua a devenit sărbătoare naţională bisericească.