OAMENII LEGII ATRAG ATENȚIA CU PRIVIRE LA FURTURILE DIN LOCUINȚE

Furturile din locuințe reprezintă o problemă care dă bătăi de cap atât cetățenilor cât și poliției. Așasar nu trebuie ignorat faptul că hoții studiază mai întâi terenul și acționează acolo unde descoperă elemente favorizante. Cu cât situația economică este mai dificilă cu atât, furturile au tendința de a se înmulți.

Dintr-o cercetare realizată la nivel național, s-a despris concluzia că 1 din 4 furturi din locuințe s-a comis pe fondul neglijenței proprietarilor. Pentru a preveni cazurile de furturi din locuințe, oamenii legii fac un apel către cetățeni.

De cele mai multe ori, cetățenii nu își iau nici cele mai simple măsuri de autoprotecție și chiar, în cele mai multe sitauații, oferă o „mână de ajutor” infractorilor la săvârșirea furturilor din locuințe.

Poliţia depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor, însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri. Totodată, conduita preventivă trebuie să rămână componenta de bază a existenţei noastre.