ZILE PLINE DE CULOARE ȘI FAST LA ÎMPLINIREA A 158 ANI DE LA ATESTAREA DOCUMENTARĂ A ORAŞULUI MEDGIDIA

Ziua de 2 septembrie are o însemnătate deosebită pentru toți cetăţenii municipiului Medgidia. Aceştia s-au pregătit de sărbătoare pentru a celebra ziua orașului în care s-au născut, au crescut sau locuiesc. Municipiul are o istorie încărcată de evenimente şi este un exemplu de convieţuire interentincă.

Zilele Medgidiei au început şi la deschiderea oficială Fanfara Dan Spătaru a prezentat un adevărat spectacol. Publicul a aplaudat reprezentația și a primit pliante ce conțin programul cu evenimentele din această săptămâna.

Marian Iordache Primarul municipiului Medgidia, a prezentat un scurt istoric al orașului.

Istoria începe în 1865, când locuitorii solicită guvernatorului Dobrogei ca noua localitate să fie denumită Medgidia, în semn de recunoștință pentru protectorul Abdul Medgid. La numai câteva luni, orașul numara 15 – 20 000 locuitori cu 1000 de case și multe altele în construcție.

După războiul de independență, Dobrogea a revenit la patria mamă, România, iar Târgul Medgidia renaște și începe să se organizeze. La 1901, orașul se număra printre cele mai dezvoltate localități ale județului. Anul 1994 aduce Medgidiei o mare implinire odată cu primirea rangului de municipiu.

Timpul a trecut, iar astăzi celebrăm cei 158 ani de atestare documentară. Cum văd oamenii această sărbătoare și ce gânduri au pentru oraşul în care trăiesc?

Locuitorii sunt așteptați să partcipe la toate evenimentele organizate de Consiliul Local în această săptămână. Zilele se așteaptă a fi pline de culoare și fast. Programul este încărcat şi se întinde pe parcursul a şapte zile.