Arhive

DIRECTORII SPERĂ CA LUCRĂRILE PENTRU NOUL AN ȘCOLAR SĂ FIE FINALIZATE PÂNĂ PE DATA DE 15 SEPTEMBRIE

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar aşa că la instituţiile de învăţământ din Medgidia pregătirile sunt în toi. În unele școli și grădinițe încă se lucrează de zor. Reparații și igienizare continuă, iar directorii instituțiilor speră ca lucrările să fie finalizate până pe 15 septembrie.

Până în acest moment la Medgidia situația este mulțumitoare. În zona de nord a orașului atât grădinița numărul 12 cât și școala numărul I.L. Caragiale sunt aproape de finalizarea lucrărilor. Grădinița a fost igienizată iar la școală a fost schimbat acoperișul şi s-a montat o centrală termică.

În centru la Școala Gimnazială Lucian Grigorescu lucrările sunt aproape finalizate. Şi asta pentru că au fost începute imediat ce micuții au intrat în vacanță. Aceiași situație este și la Școala Gimnazială Constantin Brâncuși. Aici instituția poate să spună că este pregătită să îşi primească elevii.

Din păcate există și instituții de învățământ care lucrează cu ușile închise. Este cazul grădinițelor Ion Creangă și Piticot. La Ion Creangă angajații nu au permis accesul televiziunii în incintă iar la Orașul Nou poarta era încuiată.

În zona de est Şcoala Mihail Sadoveanu are lucrările într-un stadiu avansat. Aici s-a făcut igienizarea claselor iar acum se pregătesc materialele didactice. La grădinița numărul 8 situația exteriorului este neschimbată. Din păcate și aici am găsit ușile încuiate, iar copiii vor începe anul scolar tot fără gardul împrejmuitor.

La grădinița din zona Spital personalul lucrează pentru a putea primi micuții într-un mediu cât mai plăcut. În cadrul Școlii Gimnaziale Mircea Dragomirescu toate lucrările au fost finalizate. Cadrele didactice se pregătesc pentru începerea noului an școlar.

Mai sunt câteva zile până când clopoțelul va suna din nou. Copiii se mai pot bucura de ultimele zile de vacanță iar părinții mai au timp pentru a face cumpărăturile necesare. Angajații instituțiilor de învâțământ mai au şi ei câteva zile la dispoziţie pentru a face ultimele retușuri. Totul cu scopul de a-şi primi elevii într-un cadru cât mai frumos și primitor.