VOLUNTARII AU PLANTAT „FAPTE BUNE” ÎN COMUNA PEȘTERA

Iniţiativa „Plantăm fapte bune în România” a revenit în comuna Peştera. După ce, în anii precedenţi, voluntarii au împădurit aproximativ 4 hectare de teren degradat, sâmbătă, peste 300 de voluntari au participat la plantarea unei perdele forestiere. Vizat a fost drumul care face legătura între Peștera și satul Izvoru, iar puieții au rolul de a proteja zona. A fost zi de sărbătoare, prin muncă, iar cei peste 300 de tineri dornici să ajute natura s-a înarmat cu puieți și cazmale și au trecut la treabă. Au plantat puieți de glădiță și sălcioară, iar suprafața destul de mare pe care au fost nevoiți să o împădurească nu i-a speriat. Organizatorii spun că iniţiativa „Plantăm fapte bune în România” nu se află la prima acțiune în comuna Peștera și pentru că au primit un sprijin real din partea autorităților au decis să revină.

Voluntarii au plantat 10.000 de puieţi de glădiţă şi sălcioară, iar Primăria și Consiliul Local Peștera au oferit tot sprijinul necesar pentru ca acțiunea de împădurire „Plantăm fapte bune în România” să fie dusă la bun sfârşit. Printre voluntari s-au numărat și angajații mai multor corporații care au lăsat computerele, au ieșit din birouri și au pus mâna pe cazmale.

Reprezentanții autorităților locale s-au bucurat că inițiativa „Plantăm fapte bune în România” a revenit în comună. Primăria Peştera le-a pus la dispoziţie voluntarilor terenul pregătit pentru plantare.

50 de constănţeni au venit să îi sprijine pe angajaţii corporațiilor la plantarea puieților de glădiță și sălcioară. În spiritul campaniei „Plantăm fapte bune în România” voluntarii au dorit să transmită și câte un mesaj.

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” a demarat în urmă cu câțiva ani și se bucură de un real succes.

Și echipa Alpha Media le-a dat o mână de ajutor voluntarilor.

Persoanele care înțeleg importanța acestor activități de plantare și vor să dea o mână de ajutor o pot face atât în calitate de voluntari prin prezența la acțiunile pe teren cât și prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, pentru pădurile din România.