VOLEIUL CONSTĂNŢEAN ÎŞI FACE SECŢIE DE MINIVOLEI ŞI SPERANŢE ÎN JUDEŢUL TULCEA

O nouă echipă ar putea evolua în sezonul 2014 – 2015 în campionatul de minivolei şi speranţe la Volei. Dacă proiectul directorului executiv Serhan Cadâr va fi dus la bun sfârşit, CVM Tomis va avea o nouă secţie de volei în judeţul Tulcea, un judeţ in care potenţialul uman are calităţi deosebit.

Proiectul lansat în urmă cu cinci ani de conducerea campioanei României la volei masculin, Club Volei Municipal Tomis Constanța, “Campionii de astăzi, în căutarea campionilor de mâine”, a fost încununat de succes, titlurile de campioană națională câștigate în întrecerile juniorilor (2013 și 2014), cadeților (2012, 2013 și 2014) și speranțelor (2012 și 2013) dovedind că la Centrul de copii și juniori de la CVM Tomis s-a lucrat cu folos.

„Este o dorință a noastră de a dezvolta voleiul nu numai în județul Constanța, ci și în județul Tulcea, pentru că nu trebuie să uităm că Dobrogea este o regiune geografică istorică. În acest sens, ținând cont și de faptul că în zona Tulcea întâlnim potențial uman având calități deosebite pentru jocul de volei, ne-am gândit să deschidem o secție de minivolei și la Tulcea. În primă fază, avem 12 copii născuți în anii 2001, 2002 și mai mici, cu care pornim la drum cu speranța ca într-un viitor nu prea îndepărtat să putem face performanța pe care am realizat-o și la Constanța. Echipa se va numi CVM Tomis II și va evolua, în sezonul 2014-2015, în campionatele de minivolei și de speranțe”, a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis.

Mulți dintre tinerii voleibaliști au fost convocați la loturile naționale, iar unii dintre ei au făcut pasul și la echipa de seniori a Tomisului, liderul fiind Adrian Aciobăniței, marea speranță a voleiului masculin românesc. Pentru a lărgi aria de selecție, conducerea CVM Tomis a decis să mai lanseze un proiect, în următoarea perioadă urmând să fie deschisă oficial și o secție de minivolei care își va desfășura activitatea la Tulcea, sub îndrumarea antrenorului Constantin Burungiu.