UN DEPUTAT A PROPUS CONSOLIDAREA DE URGENŢĂ A BLOCURILOR DE LOCUINŢE CU RISC SEISMIC RIDICAT

Istorie, amintiri şi mândrie! Numai că, odată cu trecerea timpului, s-au infiltrat delăsarea şi ruina. Vorbim clădirile emblematice ale Medgidiei care zac acum, ca nişte bătrânele ce-şi aşteaptă sfârşitul. Mai mult decât atât, s-au ales şi cu bulină roşie şi nu pentru bună purtare, ci semn că la cel mai mic cutremur se vor prăbuşi.

O propunere a unui deputat prevede ca în cel mai scurt timp cu putinţă, dacă s-ar putea chiar până la sfârşitul acestui an, autorităţile locale să demareze expertizarea și consolidarea gratuită a blocurilor de locuinţe aflate într-un stadiu avansat de degradare. La Medgidia, blocurile vechi din zona Vs-uri sunt primele pe lista de priorităţi. Problemele acestor oameni sunt cunoscute de mult timp de către autorități. Unele apartamente sunt locuite, altele nu. Câteva dintre clădiri s-au ales cu o mână de var, iar cele mai norocoase au fost chiar restaurate. Dar, din păcate, mai sunt mulţi oameni care stau cu frica în sân că ar putea sfârşi chiar în propria casă în eventualitatea unui cutremur.

Clădirile cu rezonanţă ale orașului încă mai ascund istoria urbei. Însă, ce este şi mai grav se leagă de faptul că pun în pericol vieţile oamenilor. Aici ne referim la clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, adică acelea cu bulină roşie, care mai că stau să se dărâme şi să distrugă în acelaşi timp, tot ce le stă în cale. Ce spune edilul orașului despre situaţia acestor imobile?

Deputatul UNPR, Florin Gheorghe a propus expertizarea tehnică şi consolidarea de urgenţă a blocurilor de locuinţe care prezintă risc seismic ridicat. Cum văd autoritățile locale din Medgidia această iniţiativă?

Propunerea deputatului nu a primit încă un răspuns. Între timp imobilele vizate așteaptă să li se decidă soarta. Până la adoptarea legii oamenii nu pot face altceva decât să se roage să nu fie vreun cutremur!