VEHICULELE CARE CIRCULĂ PE ȘOSELELE ROMÂNIEI VOR FI NUMĂRATE

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România îi anunţă pe şoferi că a început recensământul auto. Toate vehiculele care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate, vor fi numărate de inspectorii CNADNR. Numărătoarea efectuată manual de inspectorii de specialitate sau cu ajutorul unor contori de trafic include și bicicletele sau căruțele care circulă pe drumurile țării.

Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri naționale va fi realizată de către CNADNR, prin unitățile sale din teritoriu, respectiv Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri. În total vor exista 3.350 posturi de recenzare pe drumurile din toată țara. Scopul final al recensământului este de a se stabili care sunt cele mai aglomerate șosele din țara noastră. Pe baza rezultatelor obținute, Compania Naționlă poate decide, mai apoi, ce investiții sunt de făcut:
– lărgirea drumurilor
– construirea unor noi poduri sau sensuri giratorii
– construirea de centuri ocolitoare, drumuri de mare viteză și în cele mai bune cazuri de autostrăzi

În cadrul procesului vor fi monitorizate biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală. Potrivit unui comunicat de presă al CNADNR, se vor efectua automat înregistrări ale traficului rutier pe rețele rutiere.

ÎNREGISTRĂRILE SE FAC DUPĂ UN CALENDAR PRESTABILIT
„Înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie. Recensământul traficului rutier se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00. Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare”, se arată în comunicatul CNADNR.

Conform reprezentanților companiei recenzarea traficului rutier se efectuează o dată la cinci ani. Acțiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a ONU și se va desfășura în toate țările UE.