Arhive

VAMA VECHE NU MAI ESTE DESTINAŢIA IEFTINĂ ŞI SĂLBATICĂ

Faptul că Vama Veche nu mai este destinaţia ieftină şi sălbatică de altă dată este deja ştiut. Luxul a devenit prezent pretutindeni, iar cei care caută plaje exclusiviste în altă parte decât în Staţiunea Mamaia, au cu siguranţă de unde alege, chiar si in Vama.

Paturi suspendate, baldachine, şezlonguri, alei din lemn pe nisip între mesele de pe plajă, acesta este peisajul care te întâmpină pe una dintre plajele de fiţe din Vama Veche. Cocktailurile fine au înlocuit de mult banalele beri sau tăriile care erau băuturile cele mai consumate în Vamă. În momentul de faţă, cine vine pe o astfel de plajă trebuie să aibă un buget pe măsură. O bautură sofisticată costă cel puţin 20 de lei. Sumele cheltuite pe aceste plaje de turiştii care aleg să se relaxeze câteva zile sunt pe măsură.

,,Jaguarul”, veteranul din Vamă cântă la chitară în acelaşi loc de cel puţin treizeci de ani. Prin ochii lui, Vama Veche s-a schimbat an de an, iar în acest moment peisajul decupat parcă din reviste i se pare incredibil.

Cine vrea totuşi să se bucure de aerul boem al vămii se poate îndrepta către extremităţile staţiunii, acolo unde încă existe persoane care încearcă să ducă spiritul liber mai departe.