Arhive

UN BĂRBAT DE 35 DE ANI ŞI FETIŢA LUI DE 5 ANI S-AU ÎNECAT ÎN MAREA NEAGRĂ

Tragedie în staţiunea Mamaia, pentru o familie din Capitală! Un bărbat de 35 de ani şi fetiţa lui de 5 ani s-au înecat, în apa mării. Cei doi s-au dus în larg cu o barcă pneumatică de mici dimensiuni. Din păcate valurile au răsturnat ambarcaţiunea.

Un turist din Bucureşti şi fetiţa lui în vârstă de 5 ani, aflaţi la Mamaia, şi-au găsit sfârşitul miercuri în apele Mării Negre. Alexia, venise la mare împreună cu părinții pentru o săptămână. Erau fericiți și se bucurau de vacanța. Tatăl a vrut să-și amuze copila și a urcat-o pe bărcuța de plastic.

Potrivit martorilor cei doi au plecat pe mare cu o barcă gonflabilă. Din nefericire, aceasta a fost răsturnată de un val şi cei doi s-au dus la fund. Speriată că cei doi nu mai ieşeau din apă şi nici nu-i mai vedea, mama fetiţei a alertat salvamarii şi autorităţile, sunând la 112. Zeci de oameni au asistat cu sufletul la gură la căutări. Deși timpul se scurgea în defavoarea Alexiei, toți sperau într-o minune. Alții însă au privit scenele cu nepăsare. Continuau să se scalde dincolo de geamanduri, cu copii mici, fără să le pese că ar putea fi, la rândul lor, victime. După aproape 3 ore de căutări disperate, marea a redat salvamarilor trupul copilei.

Salvamarii spun că în momentul incidentului marea nu era agită, scăldatul în apele mării fiind permis, dar că, probabil, un val a răsturnat bărcuţa în care se afla copila de 5 ani, iar tatăl ei s-a panicat. Salvamarii au găsit şi au reuşit să aducă la mal trupul bărbatului, care era în stop cardio-respirator.

După trei ore de căutări, salvatorii au adus la mal şi trupul fetiţei, fără viaţă. La faţa locului s-au deplasat scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, dar şi un echipaj al Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare, care, ajutaţi de salvamari, au ieşit pe mare în căutarea fetiţei. A fost cea mai mare operatiune de cautare a unei persoane de pana acum: salvamarii au plecat pe apa cu doua barci cu motor şi mai multe caiace. Au fost ajutaţi de 5 scafandri militari care au răscolit fundul marii şi două o şalupe rapidă ale Gărzii de Coastă.