VALURILE ŞI CURENŢII PUTERNICI FAC VICTIME ÎN SUDUL LITORALULUI ROMÂNESC

Vreme capricioasă pe litoral! Caniculă urmată de ploi torenţiale şi vânt puternic. După un week-end zgribulit, turiştii care rămas la malul mării s-au grăbit să profite de vremea reintrată în registrul normal. Din păcate însă unii s-au aventurat în larg fără să ţină cont de recomandările salvamarilor. Aşa se face că în sudul litoralului trei persoane au sfârşit tragic.

Turistii au luat plajele litoralului cu asalt şi au insistat să intre în apa mării chiar dacă salvamarii au atenţionat că e periculos.  Pe parcursul zilei de luni salvamarii şi cadrele medicale de pe ambulanţe au lucrat contra-cronometru pentru salvarea vieţilor unor persoane care au ignorat atentionarea de la mal si s-au aventurat in valurile marii. 

Prima alarmă a fost dată în jurul orei 12.00 pe o plajă neamenajată din Eforie Sud. Aici, un bărbat a fost vazut ca plutea în valuri. Echipele de salvare si turistii aflati in zona, l-au fost scos la mal. Manevrele de reuscitare au durat mai bine de o ora, dar au fost in zadar pentru acesta, barbatul de 49 de ani din Vaslui a fost declarat decedat. 

Tot în sudul litoralului, de data aceasta la Neptun, un bărbat a fost dat luni dispărut în mare. Din cauza valurilor puternice si a curentilor salvatorii au sistat cautarile, acestea au fost reluate marti dimineata. 

De asemenea, la 2 Mai un bărbat a murit înecat, iar un altul a fost salvat în ultimul moment. În total, salvamarii de pe întreg litoralul spun că au avut zeci de intervenţii, la care au participat şi angajaţii Ambulanţei.