VALOAREA INVESTIŢIILOR PENTRU REABILITAREA PLAJELOR ESTE DE APROXIMATIV 170 DE MILIOANE DE EURO

Plajele din Mamaia, Constanţa şi Eforie Nord sunt în plin proces de reabilitare. De anul…

Plajele din Mamaia, Constanţa şi Eforie Nord sunt în plin proces de reabilitare. De anul viitor, sectoarele vor fi mai late cu 60 de metri. Valoarea investiției este de aproximativ 170 de milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene. Ministrul Mediului Attila Korodi a vizitat sectoarele care sunt în lucru, dar nu este foarte mulțumit de evoluție.

Dupa vizita delegației de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, condusă de Attila Korodi pentru inspectarea șantierelor, ministrul nu a fost foarte încântat de ceea ce a vazut. Vizita s-a făcut în zona Pescărie și plaja Modern.

El s-a declarat nemulțumit de stadiul lucrărilor, și spune că nu se întâmplă nimic pe treren. Ministrul dorește să vadă ce măsuri se vor lua, pentru că dacă se vor mobiliza vor putea finaliza lucrările la timp.
La rândul său, reprezentantul firmei austriece, Klaus Bleckenwerger, a ținut să precizeze că ei se vor încadra în timp si vor finaliza cu succes lucrările. O cu totul altă situație s-a întâlnit în Portul Tomis.Atilla speră ca pe data de 19 noiembrie când va reveni să vada aceeași forță de muncă și agitație peste tot, ca și în această zonă.

La finalul proiectului pentru reînnisipare va fi folosită o cantitate de 3,7 milioane de metri cubi de nisip. Aceasta va fi adusă chiar din largul Mării Negre, de la 12 kilometri de țărm. Piatra folosită pentru diguri provine din trei cariere de piatră, cele de la Sibioare si Nicolae Bălcescu, ambele din județul Constanța și de la Cerna, din județul Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.