Arhive

PE CEI CARE VOR PARTICIPA LA SĂRBĂTOAREA MEDIULUI ACVATIC ÎI AȘTEAPTĂ MULTE SUPRIZE

Anual pe 25 septembrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Mediului Marin. Evenimentul pune accent pe problema poluării subacvatice la nivel mondial, dar şi pe importanţa mărilor și oceanelor. Oamenii din Constanța dar și din alte zone ale țării sunt așteptați să vină la acvariu pentru a celebra frumusețea apelor din lumea întreagă.

Iubitorii lumii marine sunt așteptați în număr cât mai mare la Acvariul din zona Cazino. Seara intrarea este liberă şi acesta nu reprezintă singura surpriză. Va avea loc un concurs de cultură generală cu temă marină în cadrul căruia se vor acorda și premii. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de pictura murală de mari dimensiuni cu mediul marin și un moment artistic muzical.

Se vor face cunoscute provocările şi importanţa problemelor maritime în gestionarea economiei globale, iar atenţia publică va fi îndreptată spre un mediu acvatic curat şi productiv.
Mările, oceanele sunt o comoară plină de viață, o moştenire preţioasă care trebuie protejată, conservată şi ajutată să se refacă atunci când are probleme.