TRUPA „THETIS” A PREZENTAT PIESA „CONUL LEONIDA FAŢĂ CU REACŢIUNEA”

Întâlnire cu teatrul la Medgidia! Trupa de actori „Thetis” a prezentat piesa ”Conu Leonida față cu reacțiunea sau Republica delirum tribunorum”. Spectacolul a fost găzduit de Casa Armatei din Medgidia. Regia artistică îi aparține lui Ion Crișu.

Decorul farsei într-un act „Conu Leonida față cu Reacțiunea” este o modestă odaie de mahala bucureșteană. În cadrul acesteia Conu Leonida, pensionar, stă de vorbă cu Efimița, consoarta lui, despre situația politică a țării. Accentul cade pe pofta nestăvilită a bătrânului de a-și lăuda însușirile, meritele sale de „republican”, a cărui familie a stat în frunte în toți anii.

Comicul rezultă din descrierea evenimentelor și a ambianței, cu „steaguri, muzici, chiote, tămbălău, lucru mare și lume, lume …”. Astfel încât idealizata revoluție devine nici mai mult nici mai puțin decât un bâlci popular.

Artiștii în număr mic , au muncit pe deplin să aducă în fața oamenilor piesa de teatru. Însă mulțumirea lor a fost publicul din Medgidia care și de această dată le-a apreciat munca. Mai ales că au ales o astfel de piesă…

Trupa “Thetis” a strâns în decursul anilor mai multe premii individuale şi colective. Artiștii au reușit să pună în scenă peste 30 de piese de teatru din dramaturgia română şi universală. În cadrul trupei au activat peste 60 de actori amatori şi au fost prezentate peste 300 de spectacole. Însă de fiecare dată spectatorii i-au apreciat în același mod… cu ropote aplauze!