Arhive

TRENUL CU TANCURI ŞI BLINDATE AMERICANE A TRECUT PRIN MEDGIDIA

Un tren încărcat cu zeci de maşini blindate şi tancuri americane a ajuns sâmbătă în gara Medgidia. Potrivit Ministerului Apărării Naționale este vorba despre un transport de tehnică militară, care aparține Forțelor terestre Americane.

Peste o sută de vehicule blindate care aparțin fortelor NATO au trecut prin Medgidia în drumul către baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Mașinile de război au intrat în țară prin Vama Curtici și au poposit pentru scurt timp în municipiu. Cât timp a staționat în gară, trenul a fost păzit de militari înarmați. Pe vagoanele-platforma au putut fi observate transportoarele blindate Stryker. Este vorba de vehicule pe care se bazează planurile NATO de a disloca la nevoie o brigadă blindată în doar 4 zile oriunde în lume.

ECHIPAMENTELE SE VOR FOLOSI LA EXERCIȚII MILITARE
„ … Pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României.” se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.
foto: Claboo Media