Arhive

„TALENT ŞI ÎNDEMÂNARE ÎN TEHNOLOGII” – ELEVII AU DEMONSTRAT CĂ ȘTIU SĂ FOLOSEASCĂ RESURSELE

Elevii mai multor licee din județ s-au întrecut în cadrul unui proiect educațional. Tinerii au confecționat diferite obiecte din materiale reciclabile. Activitatea s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”.

Concursul „Utilizarea de materiale reciclabile în realizarea unor instalaţii electrice şi mecanice” face parte din cadrul proiectului educaţional „Talent şi îndemânare în tehnologii”. La competiție au participat echipe din cadrul mai multor instituții de învățământ:
– Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” Constanţa
– Colegiul Dobrogea Castelu
– Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” Constanţa
– Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanţa
– Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Constanţa
– Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia

Proiectul a reunit zeci de elevi care s-au întrecut în abilități practice. Prin calitatea muncii lor tinerii au demonstrat că stăpânesc destul de bine cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu.

Organizatorii spun că întrecerea are drept scop conştientizarea importanței de a folosi resursele naturale în mod raţional. De asemenea, tinerii își pot dezvolta creativitatea pentru a deveni adulţi responsabili.

Fiecare echipă a prezentat proiecte din domeniul mecanic şi electric, realizate din materiale reciclabile. Atât elevii cât şi juriul au apreciat activitatea și totodată au împărtăşit impresii legate de mediul școlar și viața de zi cu zi.