DOBROGEA ESTE UN GIUVAIER DE CULTURI ŞI ETNII, TOLERANŢĂ ŞI BUNĂ ÎNŢELEGERE

Dobrogea este un giuvaier de culturi şi etnii. Toleranţă şi bună înţelegere – sunt cuvintele pe care politicienii le rostesc ori de câte ori vorbesc despre conviețuirea interentică din zonă. Despre acest subiect vorbesc ori de câte ori au prilejul și cei din conducerea UDTTMR. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România este o organizaţie etno-confesională a cetăţenilor români de naţionalitate turco – tătară musulmană. Are caracter cultural, social, umanitar şi economic. Instituția de utilitate publică urmărește apărarea drepturilor minorităţii din România și luptă pentru conservarea, păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii culturale.

La Medgidia Uniunea desfășoară diferite activități. Luna martie a fost una plină de evenimente care nu au trecut fără a fi sărbătorite.

La aproape 140 de ani de la alipirea Dobrogei la patria-mamă, comunitatea turco-tătară îşi revede istoria seculară din România. Pentru ei Dobrogea este şi acum pământul pe care-l consideră patria lor.