TRECERI PENTRU PIETONI CARE NU SE MAI OBSERVĂ

Atenție la pietoni! Șoferii trebuie să fie cu ochii în patru atunci când circulă pe străzile din Medgidia. Asta deoarece mulți dintre ei folosesc trecerile de pietoni desființate din oraș. Chiar dacă indicatoarele au fost luate din zonă, cei care traversează se bazează pe desenul specific de pe asfalt.

Multe dintre trecerile de pietoni din oraș au fost desființate sau mutate în decursul anilor. Însă pe asfalt au rămas marcajele specificei „zebrei”. Astfel, pietonii se bazează pe desenul de pe șosea atunci când traversează, și de multe ori își pot pune viața în pericol. Autoritățile locale spun că pentru siguranța lor, oamenii ar face bine să se asigure atunci când trec strada și mai ales să se uite și după indicatoarele care marchează trecerile de pietoni. De asemenea, cetățenii atrag atenția că multe dintre marcajele pietonale s-au șters odată cu sezonul rece și ar fi neapărată nevoie de măsuri în acest sens.

Chiar dacă pietonii nu traversează prin locurile marcate corespunzător, oamenii legii avertizează că este bine ca și șoferii să fie atenți și mai ales toleranți cu toți participanții la trafic.

Există și pietoni care se bazează pe principiul „Am prioritate! Deci, dacă nu a oprit e vina lui.”. Însă lucrurile sunt mult mai profunde de atât. Dacă nu vă asiguraţi corespunzător riscaţi să fiţi loviţi de o maşină, chiar dacă aveaţi prioritate. În acest sens, polițiștii vă recomandă să puneți viaţa mai presus de concepţiile despre drepturile pe care le aveţi.