FUZIUNE ÎNTRE CET ȘI RADET CONSTANȚA?

Prețul la gigacalorie, pentru luna martie, rămâne același la Constanța ca în timpul ierii. Consilierii locali speră să reușească unificarea RADET cu CET într-o singură societate și pentru asta au aprobat înființarea SACET. Dacă fuziunea va avea loc, atunci datoria RADET către CET se va șterge, dar societatea va continuă să aibă debite către stat și furnizori.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării voluntare şi a lichidării societăţii RADET SA Constanţa a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța.

În ședință consilierii au votat înființarea SACET, Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, un organism care presupune fuzionarea RADET și CET Constanța. Au adoptat apoi memorandumul Guvernului pentru preluarea acțiunilor deținute de statul român la CET Constanța de către Primăria Constanța. Chiar și în aceste condiții, o fuziune între CET și RADET nu pare posibilă în acest moment.

Decebal Făgădău spune că municipiului Constanța i-au revenit datorii la bugetele de stat care nu au fost generate prin activitatea de producere și distribuție a agenților termici pe raza orașului Constanța. Datoriile depășesc suma de 40 de milioane de euro.

În actualele condiții este greu de crezut că o astfel de fuziune poate fi posibilă.
foto: reporterntv.ro