TU ȘTII CÂT ESTE AMENDA PENTRU ARUNCAREA GUNOAIELOR LA ÎNTÂMPLARE?

La ora actuală în Medgidia, există tot felul de norme, care prevăd amenzi pentru cetăţenii care aruncă gunoaiele la întâmplare. Însă hotărârile de Consiliu Local şi legile nu îi sperie pe cei certați cu bunele maniere. Așa se face că aruncarea gunoiului la întâmplare a devenit un sport local! Multe spații libere sunt considerate de către unii oameni locuri pentru depozitat resturile menajere!

Românii se plâng că plătesc o grămadă de taxe și impozite, iar banii colectaţi de autorități nu le fac viaţa mai bună, mai sigură sau mai confortabilă. Aproape că nu există om care să nu fi văzut pe cineva cum aruncă o hârtie în mijlocul străzii, fără jenă, deşi oricine ştie că pentru asemenea fapte ar trebui să se aplice sancțiuni.

În partea de nord a orașului, mai exact în zona grădinilor și lângă Sala de sport „Dan Spătaru” gunoaiele sunt la tot pasul. De la pet-uri și până la resturi menajere, toate schimbă imaginea cartierului și atrag atenția oricărui trecător.

Ca de fiecare dată autoritățile locale promit să ia măsuri împotriva rău-voitorilor.

În cartierul Siloz, pe lângă deșeurile menajere întâlnim și resturi de materiale de construcții…

O altă zonă problematică este în centrul orașului. Mai exact lângă Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Medgidia. Lipsa bunului simț a transformat terenul viran într-un spațiu de depozitare a gunoiului menajer. Curățarea zonei este absolut necesară, mai ales că sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar lăcașul de cult va fi luat cu asalt de către creștinii ortodocși!

Reprezentanții Poliției Locale le reamintesc cetățenilor care sunt amenzile care se aplică în cazul în care nu se respectă legea cu privire la depozitarea gunoiului.

Ne plângem de mizerie și de imaginea neplăcută pe care o crează aceasta. Dincolo de reacția întârziată a autorităţilor și de lipsa simțului civic, toți oamenii ar trebui să își facă datoria și să se implice pentru a schimba viitorul, care în fond se clădeşte pe acţiunile prezente. Rămâne de văzut dacă cetățenii Medgidiei care au uitat de reguli vor învăța să depoziteze resturile menajere doar în locurile special amenajate.