Arhive

TINERII CONSTĂNȚENI AU VĂZUT CUM ARATĂ VIAȚA UNEI PERSOANE ȚINTUITE ÎN SCAUNUL CU ROTILE

La Constanța s-au desfasurat „Zilele Diversității”. În cadrul evenimentului au participat tinerii care au dorit să simtă pe pielea lor cum arată viața unei persoane țintuite în scaunul cu rotile. Voluntarii au avut de îndeplinit mai multe sarcini, pe parcursul unui traseu prestabilit.

V-ați gândit vreodată cum ar arăta o zi din viața dumneavoastră dacă ați fi ținutit în scaunul cu rotile? Cu siguranță s-ar schimba radical, însă mai mulți voluntari au pus în practică un exercițiu de imaginație, prin care aceștia au fost dependenți pentru o zi de scaunul cu rotile.

Participanții au avut de îndeplinit mai multe sarcini pe parcursul traseului, însă înainte de a pleca la drum au fost instruiți.

Printre sarcinile trasate, voluntarii au avut de trecut o probă de foc și anume o călătorie cu RATC. Persoanele cu dizabilități știu foarte bine că transportul în comun este un adevărat chin.

Cei care au ales să fie voluntari au vrut să simtă pe propria piele experiența unei vieți în scaunul cu rotile.

Zilele Diversității fac parte din acțiunea numită „Privește diferit” ce și-a propus empatizarea și acceptarea persoanelor cu nevoi speciale.
foto: observator.ro