Arhive

TEODOR MELEȘCANU VREA CA ROMÂNIA SĂ INTRE ÎNTR-O STARE DE NORMALITATE

Teodor Meleșcanu a decis, ca după 40 de ani pe care i-a pus în slujba țării să încerce o încununare a carierei sale. Din acest motiv și-a depus candidatura la președinție. Spune că doreşte binele țarii pentru care a luptat mereu. Meleşcanu se declară hotărât să aducă România într-o stare de normalitate, prin legalitate.

Candidatul susține că a decis într-un mod responsabil să își prezinte candidatura la cea mai înaltă funcție în stat.

Pentru el, intrarea în normalitate a țării înseamnă ca instituțiile să funcționeze. Parlamentul, cu guvernul și președintele să colaboreze în interesul cetățenilor. O țară în care toate aceste lucruri să se facă în baza legilor legale nu pe baza unor decizii, acte de voință unică a unei persoane sau a alteia.

În ceea ce privește funcționarea instituțiilor statului, are de partea lui o experiență foarte bogată nu numai în domeniul executiv. A fost ministru de externe, ministru al apărării și al justiție. De asemenea are și o experiență parlamentară cu președinția comisiei de apărare ordine publică și siguranță națională. Toate aceste lucruri îi permit să cunoască foarte bine care sunt atuurile și slăbiciunile sistemului instituțional în România. Funcționarea cu adevărat a instituțiilor statului implică în opinia lui și o revedere a prevederilor constituționale. Cele mai importante le consideră a fi, reducerea numărului de parlamentari și reducerea mandatului președintelui de la 5 ani la 4 ani.

Meleșcanu spune că va fi garantul independenței tuturor organismelor care luptă împotriva corupției. De asemenea consideră că politica externă este una din cele mai mari prerogative ale președintelui. El a găsit soluții pentru readucerea țării acolo unde își dorește poporul român.

Spune că, votul cetățeanului este cel mai important.

Teodor Meleșcanu explică faptu că dacă o să dorește să reușească ca în primii doi ani să adopte două măsuri fundamentale în România , mai exact : măsuri de relansare economică și de resetare a sistemului politic.