Arhive

TÂRGUL DE ECOTURISM DIN JUDEȚUL SIBIU

Inspirație pentru petrecerea timpului liber și redescoperirea Județului Sibiu, weekend-ul acesta la Târgul de Ecoturism

În acest final de săptămână are loc primul Târg de Ecoturism din Județul Sibiu. Evenimentul este organizat în cadrul Programului ”Anii Drumeției” și are loc vineri și sâmbătă, între orele 10 – 18, în Pavilionul Muzeal Multicultural Astra.

Târgul reunește oferta ecoturistică din întreg județul Sibiu: experiențe autentice, gusturi locale și oportunități de petrecere a timpului liber în natură, prin practicarea de activități sportive, recreative și culturale. Târgul servește ca punct de inspirație pentru programarea zilelor libere, fie că vorbim de concedii extinse, sau weekend-uri, și împlinirea lor prin activități cu sens, care binedispun atât trupul și mintea, cât și spiritul.

Organizatorii îi îndeamnă pe sibieni să descopere și redescopere regiunea Sibiului, să se bucure de natură și să fie curioși în a cunoaște comunitățile locale și poveștile acestora. În acest sens, Târgul reunește oferte turistice din Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, Țara Oltului și Valea Hârtibaciului, dar și din Municipiul Sibiu.

De la drumeții pe traseele montane și cele colinare, cu experiențe culinare integrate, la echitație, ture de mountainbike, schi de tură, tururi culturale sau activități relaxante, evenimentul oferă o paletă largă de idei pentru petrecerea timpului liber în acest sezon. La fața locului sunt și standuri cu echipament vestimentar și tehnic pentru practicarea activităților outdoor: bocanci și articole vestimentare, dar și echipamente sportive.

Evenimentul este dedicat atât celor inițiați în tainele activităților outdoor, care pot afla aici ultimele noutăți despre evenimentele viitoare, dar și începătorilor, pentru care se organizează sesiuni demonstrative de folosire a echipamentului sportiv și prezentări interactive.

Târgul are și o componentă educativă, în ambele zile fiind susținute conferințe pe teme de biodiversitate, exemple de turism sustenabil, gestionarea interacțiunii om – animal și reguli de bună purtare pe munte. Târgul se încheie sâmbătă după-amiază cu proiecția filmului documentar România Sălbatică – cel mai mare proiect de fotografie și documentare a naturii din România.

Aflați mai multe detalii despre eveniment online [https://www.facebook.com/events/362146952359545/], dar mai ales la fața locului.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.