Arhive

SUTE DE PRODUSE TRADIŢIONALE ÎI ÎMBIE PE TOŢI CEI CARE TREC PRAGUL PAVILIONULUI EXPOZIŢIONAL

Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean a adus şi anul acesta zeci de comercianţi din toate colţurile țării. Produse tradiţionale, fructe, legume, vinuri de toate soiurile, icoane pictate pe sticlă dar și porturi populare, toate sunt regăsite la standurile care sunt împrejmuite cu panglică tricoloră. Atracţia sărbătorii sunt oamenii veniţi îmbrăcați în straie populare.

Consiliul Judeţean Constanţa şi Consiliul Judeţean Tulcea au organizat, Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean la Pavilionul Expozițional din Constanţa. Au răspuns invitaţiei organizatorilor foarte mulți producătorii de produse tradiţionale dobrogene, dar şi fermieri, legumicultori, pescari, crescători de animale şi viticultori, originari din Dobrogea. Alături de agenţii economici locali participă și cei din țară care au străbătut sute de kilometrii pentru a le aduce constănțenilor bunătățile reprezentative zonei din care vin.

Mirosul îmbietor al alimentelor a atras clinții care sunt în căutare de alimente țărănești cu gusturi ce răsfață papilele gustative ale oricui. Dar și prețul este unul din factorii care îi fac pe cumpărători să se gandească de două ori înainte de a-și umple pungile cu bunătăți.

Icoane pictate pe sticlă sau straiele populare croite manuel sunt la mare căutare.

Comercianții își doresc ca în aceste zile să vină cât mai mulți oameni să le cumpere marfa. Orășenii nu se întâlnesc zilnic cu această ocazie de a putea beneficia de delicatese venite din toate zonele țării fără a străbate țara în lung și în lat.