Arhive

Sprijin din partea Guvernului României pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică al municipiului Constanța!

Conform informațiilor făcute publice astăzi de către Ministerul Dezvoltării, Constanța a primit suma de 61.273.377,37 lei, astfel situându-se pe locul al doilea, la nivel național, după municipiul Timișoara. De acest sprijin care vine din partea guvernului vor beneficia toți cei abonați la sistemul centralizat, precum și unitățile de învățământ, spitalele și alte instituții.

Deputatul liberal, Bogdan Huțucă, salută decizia Guvernului de a subvenționa încălzirea locuințelor pentru sezonul rece:

“Dacă ne uităm pe lista celor 27 de unități administrativ-teritoriale care au primit această subvenție, vedem clar că este vorba de o alocare de fonduri în funcție de nevoi specifice, într-un mod transparent, astfel încât să poată fi asigurată furnizarea energiei termice în condiții de normalitate.

Salut această decizie a Guvernului de a subvenționa încălzirea locuințelor pentru sezonul rece, în contextul în care prețul energiei continuă să fie variabil în timp ce populația se află la limita rezistenței.

Aceste fonduri reprezintă un sprijin în plus al Guvernului pentru Primăria Constanța care a început un proces amplu de înlocuire a conductelor de termoficare ruginite. Rămâne la latitudinea primăriei să analizeze cât va acoperi din gigacalorie cu această sumă care, oricât de mare ar fi, cu greu ar putea acoperi necesitățile unui sistem învechit.”

Bogdan Huțucă, deputat PNL
Bogdan Huțucă, deputat PNL