Arhive

SPITALUL MUNICIPAL MEDGIDIA DUCE LIPSĂ DE CADRE MEDICALE

Sănătatea este primordială… La Spitalul Municipal Medgidia se prezintă zilnic un număr foarte mare de pacienți, însă pe langă lipsa medicamentelor o altă problemă este deficitul de personal. Managerul instituției le transmite medicilor că unitatea sanitară beneficiază de condiții de lucru foarte bune și îi invită să se implice pentru a întinde o mână de ajutor oamenilor aflați în suferință.

Când vine vorba de unitatea de primiri urgențe se poate spune clar că este un subiect fierbinte.

Cu aceeași situație se confruntă și secțiile de neonatologie și pediatrie.

Potrivit unei ordonanțe date de Ministerul Sănătății în urmă cu câțiva ani, numărul personalului medical trebuie să fie mult mai mare în comparație cu cel întâlnit în prezent în Spitalul Municipal Medgidia. De exemplu, la ora actuală pe secția de primiri urgențe sunt două cadre medicale în loc de șase cât ar trebui. La capitolul asistente în loc de cinci pe tură sunt doar trei.

Mesajul transmis este tocmai pentru ca medicii să înțeleagă faptul că beneficiul va fi atât de partea lor cât și a pacienților, cărora le pot veni în ajutor. Numărul paturilor pentru pacienții care se prezintă la unitatea medicală este de 315 pentru bolnavii acuți. Aici sunt incluse și cele pentru nou născuți. Alte paturi sunt cele pentru spitalizările zilnice cu un număr de 45, și 20 pentru mamele care însoțesc copiii bolnavi.