AVOCATUL POPORULUI VINE ÎN SPRIJINUL CETĂȚENILOR DIN MEDGIDIA ȘI CERNAVODĂ

Reprezentanții Biroului Teritorial al Instituției Avocatul Poporului Constanța vor poposi la primăria municipiului Medgidia dar și la Cernavodă. Ca de fiecare dată, specialiștii propun soluții la problemele cetățenilor care au nevoie de sprijin. Oficialii le reamintesc oamenilor că audiențele și consultanța se acordă gratuit.

Miercuri, 18 februarie, de la ora 9.00, sediul primăriei din Medgidia va găzdui reprezentanții Avocatului Poporului. Ulterior specialiștii vor merge la ora 11 și către cetățenii din Cernavodă care au nevoie de sprijin de specialitate. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie în care să relateze problemele pe care le întâmpină şi documente justificative, în copie. Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice.

Orice persoană care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti, se poate adresa instituţiei. Cetățenii care au avut parte de abuzuri din partea autorităților administrative și necesită ajutor, trebuie să își pregătească actele necesare și să se prezinte la audiențe.

În cazul în care problema este mai veche de 1 an de zile, autoritatea nu se mai poate implica. Așa că, oamenii sunt sfătuiți să facă cereri și să păstreze bonul de recomandată sau confirmare de primire. În situația în care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților nu le comunică un răspuns în termen de 30 de zile privind stadiul de soluționare al dosarului, emiterea deciziei de validare sau emiterea titlului de plată, se pot adresa Avocatului Poporului pentru a le veni în ajutor.