Arhive

SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA NU MAI ARE SPECIALIȘTI CARE SĂ OPEREZE PE CORD IAR PACIENȚII AJUNG LA BUCUREȘTI

După reținerea doctorului Marius Militaru, șefului secției de chirurgie cardiovasculară, Spitalul Județean Constanța nu mai are specialiști care să opereze pe cord. În aceste condiții, pacienții sunt trimiși la București.

În județul Constanța există un singur centru specializat în chirurgie cardio-vasculară. Este vorba despre secția internă a Spitalului Județean Constanța. După reținerea doctorului Marius Militaru și a doi anesteziști acuzați că ar fi primit mită, departamentul a rămas fără specialiști. În acest moment mai există un singur medic care efectuază operații pe cord, cel care făcea echipă cu doctorul Militaru, însă el nu poate lucra singur.

Problema cea mai spinoasă o reprezintă cazurile urgente, care necesită intervenții imediate. Transportul pacienților către capitală înseamnă timp pierdut, iar în astfel de cazuri câteva secunde pot face diferența între viață și moarte.

Secția de chirurgie cardiovasculară asigură servicii pentru un milion de locuitori la nivelul întregii zone. În continuare este așteptată o soluție pentru ca operațiile pe cord să poată fi reluate.