ŞOFERII VOR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ SUME CONSISTENTE PENTRU A-ȘI ECHIPA AUTOTURISMELE DE IARNĂ

La 1 Decembrie iarna nu vine doar calendaristic, ci însoțită de zăpada care se așterne pe carosabil. În loc să se gîndească la lista de cadouri pentru Crăciun, șoferii vor trebui acum să scoată din buzunare sume consistente pentru a-și echipa autoturismele de iarnă. Anvelopele de sezon reprezintă o adevărată investiție. La aceaste sume se adaugă costurile de montare.

Perioada finalului de an coincide în mod nefericit și cu cea în care expiră cele mai multe dintre polițele RCA ale posesorilor de autoturisme. Alți bani, altă distracție. Prețul unei asigurări de răspundere civilă obligatorie ajunge la sume colosale în cazul șoferilor pînă în 30 de ani. Aceștia sunt nevoiți să plătească chiar și cu 60% mai mult, iar dacă vine vorba despre mașini cu daună, costurile ating sume exorbitante.

Totul pentru pentru siguranță, însă, mai ales că pe zăpadă au loc cele mai multe tamponări. De aceea, polițiștii de la Rutieră îi sancționează dur pe șoferii prinși fără cauciucuri de iarnă.

La bugetul alocat se adaugă și cele necesare intreținerii autovehiculelor pe timp de iarnă. Antigelul, soluțiile speciale pentru parbriz, lopețile și lanțurile antiderapante întregesc listele lungi care îi lasă pe șoferi cu buzunarele aproape goale în prag de sărbători.