SIMONA HALEP ESTE PE PRIMUL LOC ÎN CLASAMENTUL PREMIILOR OBŢINUTE DE ROMÂNI DIN TENIS

Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul „all time” al premiilor obţinute în istorie de jucătorii români de tenis. Sportiva din Constanţa l-a întrecut pe Andrei Pavel, după ce a reușit să se califice în semifinale la Wimbledon.

După parcursul de excepţie avut la acest turneu de Grand Slam, Simona Halep va fi recompensată cu un premiu de cel puțin 440 000 de lire sterline (circa 754 000 de dolari), totalizând în carieră 5,31 milioane de dolari (3,28 de milioane de dolari numai în prima jumătate a anului 2014).

Premiul Simonei Halep pentru finala de la Roland Garros este cel mai mare obţinut vreodată de un jucător român de tenis: 825.000 de euro.

În cazul în care o va ajunge în marea finală de la Wimbledon, sportiva din Constanța va pune mâna și pe cecul în valoare de 880 000 de lire sterline, recompensă care ar deveni automat cea mai înseamnată sumă primită vreodată de un jucător sau jucătoare din România.

Podiumul celor mai mari câștiguri românești din tenis este completat de Andrei Pavel (5,22 milioane de dolari) și Victor Hănescu (4,3 milioane de dolari).