Arhive

RECICLAREA AR PUTEA CREA SUTE DE MII DE LOCURI DE MUNCĂ

Comisia Europeană a propus un pachet de măsuri pentru îmbunătățirea managementului deșeurilor. Reprezentanții pentru Mediu si, respectiv, Afaceri Sociale au apreciat că ele sunt de natură să ducă la crearea a sute de mii de locuri de muncă și la creșterea eficienței resurselor limitate pe care le are planeta.

Din declarații, obiectivul Uniunii Europene este ca, în anul 2030, 70% din deșeuri să fie reciclate, față de 42% în prezent.

“Schimbarea este inevitabilă, în felul în care producem și consumăm, deci, în modul nostru de viață. Pentru viitorul competitivității industriei noastre este esențial nu doar să putem produce cu mai puțin materie primă, energie sau apă, ci trebuie să putem înlocui unele materiale cu cele obținute din reciclare, iar produsele să poată fi și ele pe cât posibil refolosite sau reciclate . În esență, ne propunem să facem din Europa o societate fără deșeuri (..) , a declarat Janez Potočnik, comisarul pentru Mediu.
Sursa-ecomagazin

László Andor, comisarul pentru Afaceri Sociale, a precizat la rândul său că noile măsuri ar putea duce la crearea de sute de mii de locuri de muncă. El a lansat inițiativa ‘Locuri de munca în economia verde”.