SIMONA HALEP A FOST ELIMINATĂ ÎN SFERTURILE DE FINALĂ DE LA AUSTRALIAN OPEN DUPĂ CE A PIERDUT ÎN FAȚA JUCĂTOAREI DIN RUSIA

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open. Românca a fost înfrantă de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA, cu scorul de 4-6, 0-6. Întâlnirea dintre cele două tenismene a durat doar o ora și nouă minute. Anul trecut, Simona a fost eliminată tot în sferturile de finală.

Ekaterina Makarova a fost extrem de agresivă. Incomodată în mod evident de tactica extrem de curajoasă a rivalei sale, Simona Halep a comis numeroase greșeli. Ca desfășurare a jocului, Makarova a început perfect, când a condus cu 3-0 primul set după doar câteva minute. Halep a revenit la 2-3 și a părut că reintră în meci, însă rusoaica a reușit să câștige primul set cu 6-4. Setul secund a avut o desfasurare similară. Rusoaica a obtinut doua breakuri extrem de rapid si a condus cu 4-0. Astfel, românca a căzut total, și a mai pierdut un serviciu. Makarova a dominat și setul al doilea cu 6-0 și a ajuns în penultimul act al competiției.

„Am făcut un antrenament bun dimineață, dar poate am fost un pic prea stresată la începutul meciului. A fost o zi rea pentru mine. Ea a jucat bine și i-a intrat totul. A meritat victoria. Sunt un pic tristă că nu am putut juca tenisul meu obișnuit, dar se mai întâmplă. Trebuie să privesc înainte, către următorul turneu(…) Nu am simțit presiunea, ca să spun așa. Am fost un pic stresată, nu știu de ce. Aveam experiența sferturilor de finală de anul trecut, deci nu înseamnă că am simțit presiunea. Nu am simțit jocul, nu am am simțit mingea. A fost o zi proastă pentru mine.”, a declarat Simona Halep imediat după meci.

În semifinale, Makarova o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre Maria Sharapova și Eugenie Bouchard. De asemenea, pentru evoluția de la Australian Open, Simona Halep va primi 430 de puncte în clasamentul WTA și 240 de mii de euro.