Arhive

DRAGOSTEA PENTRU DELFINI ESTE SINGURUL MOTIV CARE-I MAI ȚINE PE DRESORI LA LOCUL DE MUNCĂ

Dragostea pentru delfini este singurul motiv care-i mai ține pe dresorii Delfinariului din Constanța la locul de muncă. Salariile de doar o mie de lei pe care le primesc lunar, chiar și după 20 de ani de muncă, îi pun în situații critice. Peste hotare ar câștiga mii de euro, dar dacă ar pleca, mamiferele ar rămâne singure.

Cei doi dresori ai Delfinariului din Constanța ar putea foarte ușor să ia exemplul celor trei colegi ai lor care au renunțat la locul de muncă pentru a pleca în străinătate. Nu fac asta deocamdată din dragoste pentru mamifere. După 18 ani de muncă Dorina Coman câștigă puțin peste 1000 de lei.

Dacă se va ajunge în situația critică de a rămâne fără dresori, conducerea Complexului va trebui să angajeze începători, iar pregătirea lor se va face cu un specialist adus din afară. Toate schimbările necesită bani.

Dresorii din cadrul Delfinariului sunt plătiți din fondurile Ministerului Culturii, fiind încadrați ca artiști de circ, deși au pregătire de specialitate efectuată cu antrenori din Statele Unite.

Dresorilor le-a mai rămas doar speranța schimbării în bine însă aceasta… nu reprezintă o garanție pentru continuarea activității în cadrul Delfinariului din Constanța.