Senatorul social-democrat, Felix Stroe, salută noile sancţiuni din Regulamentul Camerei Deputaţilor…

“Mă cunoașteți. Sunt un om al dialogului și al toleranței. Sunt împotriva oricărei forme de violență.
De aceea, salut noile sancţiuni din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care au fost declarate constituţionale de către Curtea Constituţională. Astfel, pentru injurii, violenţă fizică sau verbală, hărţuirea colegilor cu telefonul sau pentru punerea în pericol a bunei funcţionări a autorităţii publice legislative, parlamentarii pot rămâne fără jumătate din indemnizaţie, pot fi evacuaţi din sala de şedinţe şi pot rămâne fără logistică la nivelul grupului parlamentar pentru o perioadă de 6 luni.

Interzicerea filmărilor live în plen precum şi expunerea de bannere nu constituie niciun fel de formă de cenzură, ci un semn de normalitate, invitație la dialog civilizat și dezbatere cu argumente, nu cu răcnete și proteste zgomotoase.

Decizia Curții Constituționale marchează revenirea la decență în dezbaterea parlamentară și pune capăt unui mod impropriu de a face politică. Oricât de întemeiate ni se par pozițiile proprii și oricât de neîntemeiate par cele ale adversarilor, dezbaterea parlamentară trebuie să se desfășoare în limitele decenței și a bunului simț. Este în primul rând o formă de respect pentru alegătorii reprezentanți de noi în Parlament.
Forța de convingere vine din argumente, nu din circ, jigniri sau înjurături.”

a declarat Felix Stroe