Arhive

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

În cursul serii trecute, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – secțiile de poliție urbană – au organizat o acțiune pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acțiune au participat peste 50 de polițiști și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. Tomis, fiind verificate peste 80 de societăți comerciale și legitimate peste 420 de persoane.

În urma activităților, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Exemple:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 localuri de pe raza de competență (bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Aprodul Purice, Satul de vacanță, strada Nicolae Iorga, strada Soveja) desfășurau acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020.

Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

De asemenea, în urma reverificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că una dintre societățile comerciale nu respectă, în continuare, măsurile impuse, fiind aplicată o altă sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că 5 localuri de pe raza de competență (strada Mircea cel Bătrân, strada Sarmisegetuza, strada Traian, strada Smârdan, bulevardul Tomis) desfășurau acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020.

Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional, 4 dintre aceștia cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare și unul cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 4 baruri de pe raza de competență (strada Dumitru Marinescu, strada Biruinței, strada I.L. Caragiale, strada Nicolae Filimon) se servesc băuturi alcoolice, în condițiile în care nu activitatea nu este permisă în baruri.

Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 24.000 de lei.

De asemenea, polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un local de pe raza de competență (bulevardul I.C. Brătianu) desfășura acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Totodată, polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un teren de sport acoperit cu balon, situat pe strada Prof. Savu Timariu, se desfășurau activități sportive în spațiu închis, la care participau 18 persoane care jucau fotbal.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional de către polițiști, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020, de asemenea fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 61/1991, pentru împiedicarea organelor de poliție în luarea măsurilor legale.

Persoanele prezente au fost sancționate de jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei (500 de lei fiecare).

Polițiștii Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că pe strada Th. Speranția ar avea loc un eveniment privat.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o aniversare, la care participau 10 persoane, majoritatea minore.

Polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, evenimentul fiind întrerupt.