Arhive

UPDATE: INCENDIU LA PENITENCIARUL POARTA ALBĂ

Incendiu la penitenciarul Poarta Albă unde sunt încarcerate mai multe „vedete” din lumea fotbalului și din politică.

Incendiul a cuprins Sectia 8, Valul lui Traian din penitenciarul Poarta Albă. Locul este cunoscut ca secţia exterioară a închisorii. Acolo se află încarcerat Miron Mitrea și alte aproximativ 100 de persoane. Pompierii de la ISU Dobrogea intervin în aceste momente și nu au reusit încă să stinga flăcările. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au condus la producerea incendiului.

UPDATE
Pompierii militari intervin cu trei autospeciale dotate cu apă și spumă. Aproximativ 40 de deținuți au fost evacuați și până în prezent nu au fost raportate victime.

UPDATE 1
Potrivit Ziua de Constanța: Peste 50 de deţinuţi au fost evacuaţi, însă niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Focul a izbucnit de la acoperişul bazei de aprovizionare. Patru echipaje ale ISU Dobrogea au stins flăcările.

Pentru orice eventualitate, la faţa locului au fost trimise şi un echipaj de la Departamentul de Descarcerare şi mai multe echipaje SMURD şi de la Ambulanţă.

Cauza incendiului nu a fost stabilită încă.

Conform purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, inspector Gabi Botezan cei 50 de deţinuţi au fost evacuaţi din celule, împreună cu efectele personale şi au fost duşi în locul de plimbare din incintă, urmând să fie relocaţi în alte pavilioane ale stabilimentului.

Nu există victime, mai spun oficialii penitenciarului, însă cauza incendiului va fi stabilită ulterior, în concordanţă cu rezultatele anchetei pompierilor.

La ora 22.45, militarii ISU încă acţionau pentru lichidarea totală a focarului. În prezent nu se poate spune, oficial, dacă focul a fost provocat sau este vorba despre un accident.