SE CONSTRUIEŞTE UN NOU DRUM ÎN NORDUL CONSTANŢEI

Oraşul Năvodari se dezvoltă într-un ritm accelerat. Administraţia locală a înţeles rapid că singura soluţie…

Oraşul Năvodari se dezvoltă într-un ritm accelerat. Administraţia locală a înţeles rapid că singura soluţie pentru a moderniza urbea este atragerea de fonduri europene. Astfel că, întreaga localitate a devenit un imens şantier. Proiecte şi investiţii de zeci de milioane de euro sunt în derulare în prezent, în timp ce altele aşteaptă să fie demarate în viitorul apropiat.

Primăria Năvodari a făcut public demararea lucrărilor la proiectul pentru modernizarea şi lărgirea drumului care leagă oraşul Năvodari de Ovidiu. Lucrarea este de amploare, valoarea investiţiei aprobată de Uniunea Europeană fiind de 50 milioane lei. Noul drum va conecta practic Năvodariul şi nordul litoralului de Autostrada Soarelui.

„Acest proiect a fost conceput şi depus spre finanţare de către primarul Nicolae Matei încă de acum doi ani. Este absolut necesar să deschidem oraşul Năvodari spre Autostrada Soarelui, să facilităm accesul turiştilor cu nordul litoralului românesc. Va fi unul dintre cele mai moderne drumuri din judeţul Constanţa. Noi suntem la al doilea proiect de acest gen (n.r. – lărgirea şi modernizarea drumului dintre Năvodari şi Mamaia) şi, ţinând cont că avem experienţă, cu siguranţă vom reuşi să îl implementăm la termen. Recunosc că am emoţii şi sunt aproape convins că vor apărea şi probleme, însă le vom depăşi. Noi vom preda constructorului zilele acestea amplasamentul pentru a se putea apuca cât mai repede de treabă”, a declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Bugetul aprobat de Uniunea Europeană pentru acest proiect a fost de 50 milioane lei, însă lucrarea a fost adjudecată de o firmă cu preţul de 38 milioane lei, contribuţia administraţiei locale fiind de 2%. Viceprimarul Florin Chelaru a ţinut însă să tragă un semnal de alarmă solicitând totodată să se reglementeze legea achiziţiilor publice.

„Autorităţile publice, nu numai noi, sunt obligate să aleagă preţul cel mai mic în urma licitaţiilor ceea ce nu întotdeauna este foarte benefic. Preţ mic nu înseamnă şi lucrări de calitate. Sper să le ajungă banii, să-şi fi făcut bine calculele deoarece proiectul este unul de amploare”, a mai declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Acesta a ţinut să lanseze un apel şi către năvodăreni, rugându-i să aibă răbdare atât cu implementarea proiectului privind modernizarea drumului spre Mamaia cât şi cu noile lucrări la şoseaua spre Ovidiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.