Arhive

A FOST SEMNAT CONTRACTUAL DE FINANȚARE A UNUI PROIECT CE VA ADUCE SCHIMBĂRI

O nouă veste pentru locuitrii din Medgidia și nu numai… a fost semnat contractual de finanțare pentru reabilitarea ambulatoriului. Spitalul Municipal Medgidia deserveşte şi cetăţenii din localităţile învecinate, pe o rază de 25 de kilometri. Astfel, beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 200.000 de cetăţeni, locuitori ai municipiului şi persoane din zonele limitrofe.

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Proiectul se numește „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Policlinica Medgidia din cadrul Spitalului Municipal Medgidia”. 

Obiectivul urmărit este, îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală, prin modernizarea infrastructurii ambulatoriului şi dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generaţie. Astfel, va fi dotat cu aparatură medicală modernă, mai exact cu un computer tomograf, care în prezent funcţionează doar în sistem privat. De asemenea, vor fi achiziţionate şi alte aparate care, în prezent, nu există în spital, precum: RMN, echipamente endoscopice, aparatură pentru ecografie, mamograf digital, aparate de radiologie, aparatură pentru fizioterapie, precum şi aparatură de laborator. 

Astfel, cetăţenii vor beneficia de creşterea calităţii serviciilor medicale. Mai mult de atât, ca urmare a creşterii numărului de consultaţii şi tratamente efectuate în ambulatoriu se aşteaptă reducerea numărului de internări în spital.