Arhive

SE CAUTĂ SOLUȚII!

Președintele CJC, Mihai Lupu s-a întâlnit cu o parte din locuitorii comunei Cumpăna, ale căror gospodării se află în pericol de a se surpa, odată cu alunecarea malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.
Aceștia și-au exprimat dorința de a avea o întrevedere cu președintele CJC, pentru a identifica cele mai bune soluții necesare menținerii gospodăriilor în siguranță.

“Suntem aproape de dumneavoastră și căutam soluții pentru rezolvarea acestei situații foarte grave. Ne-am întâlnit astăzi, pentru ca, împreună să identificăm cele mai eficiente măsuri în vederea eliminării riscului unei catastrofe în zona afectată. Vreau să vă asigur că această problema este, încă de la preluarea mandatului, în atenția mea, iar în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am discutat cu toate instituțiile abilitate și am propus, realizarea unei expertize geologice pe care o voi susține din fondurile Consiliului Județean Constanța. Cu toții încercăm să rezolvăm această problemă, în așa fel încât să fim cât mai puțin afectați, deoarece sunt în pericol casele și munca dumneavoastră de o viața. Sunt deschis dialogului și aștept și propunerile dumneavoastră pentru ca împreună să luăm cele mai bune decizii!”, a declarat Mihai Lupu, Președintele CJC.

Din discuțiile purtate s-a evidențiat faptul ca pe teritoriul comunei Cumpăna, în anumite locuri, există o pânză freatică aproape de suprafață, precum și izvoare care afectează terenul argilos. Acestea trebuie, ca în cel mai scurt timp, să fie captate și drenate spre albia canalului pentru a putea fi înlăturată cauza alunecării malului stâng al canalului.