Arhive

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” A ORGANIZAT O ORA INTERACTIVĂ PENTRU ELEVI

Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” a organizat pentru elevi o oră interactivă în cadrul căreia s-a celebrat Marea Neagră. Invitații de onoare au fost reprezentanții ONG- ului Mare Nostrum. Copiii au fost încântați de informațiile primite.

La eveniment au luat parte elevii claselor 5-8. Sala de curs a fost amenajată cu specific marinăresc. Copiii au avut pe mese picturi cu Marea Neagră, cu delfini, iar catedra a fost plină de scoici. Nici parâmele nu au lipsit din cadrul marin. Profesorii organizatori au pus la punct proiectul mai târziu față de data la care se celebrează în mod normal „Ziua Mării Negre”, tocmai pentru faptul că și-au dorit să fie prezenți reprezentanții ONG-ului „Mare Nostrum”.

Cursul a fost ținut de către tinerii specialiști ai organizației nonguvernamentale.

Copiii au participat activ la ora, iar răspunsurile lor au fost unele pertinente.

Evenimentul a avut rol educativ, informativ dar și de conștientizare a celor mici cărora li s-au explicat pericolele la care este supusă Marea Neagră.

De asemenea, copiii au aflat ce specii de pești sunt în marea de la țărmul românesc, dar și informații despre delfini.

Piticii sunt încântați că au acumulat informații noi, și susțin faptul că vor transmite mai departe prietenilor și părinților consecințele poluării.

Reprezentanții ONG-ului au fost bucuroși de primirea învățăceilor și de modul lor de pregătire.

Potrivit specialiştilor astfel de ore de conștientizare îi responsabilizează pe elevi și peste ani ei vor proteja Marea Neagră și mediul înconjurător.