Arhive

AJUTORUL ANUAL PENTRU VETERANII ŞI VĂDUVELE DE RĂZBOI AR PUTEA CREŞTE

Veteranii şi văduvele de război ar putea primi mai mulţi bani pentru nevoile casnice. Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice propune majorarea ajutorului anual acordat acestora, cu 13 la sută, de la 265 de lei la 300 lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern privind stabilirea cuantumului ajutorului anual. Se dorește acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat. În nota de fundamentare ce însoţeşte documentul se arată că 29.936 de persoane au beneficiat în 2013 de acest ajutor.

„Având în vedere prevederile legale menţionate, cât şi dificultăţile cu care se confruntă această categorie de populaţie, prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune majorarea ajutorului anual de la 265 lei la 300 lei, cu 13 la sută mai mult faţă de nivelul aprobat în anul 2013. Această majorare este motivată de creşterea preţurilor la mărfurile nealimentare şi la servicii în luna iulie 2014 faţă de luna iulie 2013″, precizează reprezentanţii ministerului.

Având în vedere că preţul la combustibili, gaze naturale şi energie termică această creştere este binevenită.

„Ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice. De ajutorul anual va beneficia un număr total de 22.974 persoane, din care 21.749 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, 631 persoane plătite de Ministerul Apărării Naţionale, 593 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii”, se mai arată în nota de fundamentare.

Plata ajutorului anual din bugetul MMFPSPV se efectuează de către casa de pensii.