Arhive

ŞASE ASISTENTE DIN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA AU FOST LA SPECIALIZARE ÎN TURCIA

Șase asistente din cadrul Spitalului Județean Constanța au fost la specializare în Turcia Şi asta pentru a urma un curs de resuscitare la unul dintre spitale. Potrivit oficialilor este primul pas către formarea unei echipe specializate care se va ocupa de resuscitatea pacienților aflaţi în stop cardio respirator.

Cele șase asistente care lucrează la Spitalul Județean Constanța au urmat cursul propriu zis la una dintre universitățile din Turcia, iar practica au efectuat-o la unul dintre cele mai prestigioase spitale. Dotările și tehnologia utilizată de personalul medical au uimit echipa din România.

Cursul pe care l-au urmat a fost unul de resuscitare astfel încât să se poată interveni cu promptitudine în cazul în care un pacient suferă un atac de cord. Asistentele dispuneau de cunoștințele necesare un asemenea curs fiind obligatoriu odată la 5 ani însă, niciodată nu a fost urmat la standarde atât de înalte.

În 2015 , alte 24 de asistente vor urma același curs în Turcia și vor face parte dintr-o echipă specială , Blue Team, ce va putea interveni rapid pentru resuscitarea pacienților. Managerul spitalului din Constanța are în vedere și efectuarea unor investiții în logistica necesară.

Echipele instruite vor putea interveni pentru salvarea adulților si a copiilor.