Arhive

SĂRĂCIA ŞI LIPSA EDUCAŢIEI SUNT AŞII DIN MÂNECA TRAFICANŢILOR DE PERSOANE

În 2013, în România, aproximativ 480 de victime au căzut pradă traficanţilor de persoane. O hartă a judeţelor de provenienţă a victimelor arată că din judeţul Mureş au fost traficate cele mai multe persoane, peste 40, în timp ce din judeţul Constanţa au fost identificate 19. Sărăcia și lipsa educației îi determină pe mulți tineri să cadă pradă persoanelor certate cu legea.

Conform ultimelor informații de la începutul anului şi până în prezent la Constanţa, alţi 10 minori au ajuns pe mâna „rectrutatorilor”. Tinerele sunt cele mai vulnerabile, deoarece sunt lipsite de experienţa vieţii, sunt încrezătoare, naive şi îşi doresc un loc de muncă bine plătit.

Traficul de persoane înseamnă exploatare de orice fel, abuz, ameninţare, violenţă, desconsiderare, dar exploatarea sexuală continuă să fie una dintre cele mai răspândite forme.

Potrivit specialiştilor, are mai multe etape: recrutarea, transportul, vânzarea, sechestrarea, revânzarea, iar în unele cazuri, evadarea şi repatrierea.

Oricine se poate afla într-o situaţie de risc. Polițiștii reamintesc că actele de identitate și bunurile nu se înstrăinează. Tot aceștia informează că traficul de persoane este o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 12 ani, precum şi cu interzicerea unor drepturi.

TV Action
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.