“…AVEM NEVOIE SĂ RELUĂM RELAȚIILE ECONOMICE BILATERALE CU PARTENERII TRADIȚIONALI AI ROMÂNIEI”

Deputatul AUR, Viorel Dumitru Focșa a participat la Dineul oficial organizat de ES Dr. Zafar Iqbal, Ambasadorul Pakistanului la București cu ocazia vizitei ministrului de externe, Shah Mahmood Qureshi.

“În calitate de președinte al grupului de prietenie inter-parlamentare România – Pakistan, am avut ocazia să discutăm oportunitățile pe care cele două țări prietene le au in reluarea dezvoltării și colaborării economice, relații pe care cele doua țări le-a abandonat prin pierderea piețelor de desfacere in Pakistan odată cu distrugerea economiei românești.

În următoarele luni așteptăm grupul parlamentar din Pakistan într-o vizită de lucru, ca răspuns la invitația lansată de grupul parlamentar român, un prim pas în demararea schimbului de proiecte pe termen mediu și lung.

Politica economică promovată de AUR va fi centrată pe recâștigarea suveranității energetice pentru a permite refacerea industriei românești în acele domenii în care România avea piață de desfacere externă, respectiv, construcții de mașini, produse finite din material lemnos(mobilă, materiale prefabricate), dar și industria ușoară.
Agricultura fiind de asemenea pentru România o mare oportunitate prin potențialul pe care Bunul Dumnezeu ni l-a dăruit așezându-ne pe aceste meleaguri.

Pentru asta avem nevoie să reluăm relațiile economice bilaterale cu partenerii tradiționali ai României.”

Dumitru Viorel Focsa, deputat AUR