SĂ NE ÎMPRIETENIM CU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR, ÎNTR-O ROMÂNIE VERDE!

Să ne împrietenim cu mediul înconjurător, într-o Românie verde! Atitudinea eco-friendly a început în ultima perioadă să fie adoptată din ce în ce mai mult de diferite corporații, care își îmbracă sediile, în verde! Beneficiile economice ale unui astfel de birou, eficientizarea utilizării resurselor, precum și protejarea mediului sunt principiile care stau la baza interesului sporit al companiilor de a urma trendul eco!

Companiile românești au început să adopte în ultima perioadă din ce în ce mai multe măsuri legate de protejarea mediului înconjurător, pentru spațiile destinate birourilor, pe de-o parte pentru reducerea costurilor, în principal diminuarea costurilor de funcționare, care reprezintă chiria, serviciile de mentenanță și prețurile la utilități cât și pentru alinierea la strategiile de responsabilitate socială corporatistă.

Unele măsuri ce țin de eficientizarea utilizării resurselor și reducerea costurilor, stau la îndemâna oricui, pentru acestea nu este nevoie de nicio certificare verde, astfel că firmele pot apela la:folosirea corpurilor de iluminat economice; implementarea unor programe de reciclare; instalarea sistemelor de închidere centralizată a luminii și a calculatoarelor; instalarea de senzori pentru controlul consumului de electricitate în zonele utilizate mai puțin pe parcursul zilei de către angajați, cum ar fi bucătăria, toaletele, camera serverelor, spațiile de depozitare;
reciclarea consumabilelor – hârtia, bateriile, calculatoarele vechi.