Arhive

S-AU ÎMPLINIT 108 ANI DE CÂND ÎN ZONA CUNOSCUTĂ ACUM CA MAMAIA SE CONSTRUIAU PRIMELE BĂI

S-au împlinit 108 ani de când în zona cunoscută acum ca Mamaia se construiau primele băi care puteau fi frecventate de turiști. De-a lungul anilor stațiunea a trecut prin transformări importante. Cândva, perla litoralului românesc vizitată de toți românii, astăzi Mamaia a devenit mai degrabă o stațiune a oamenilor cu venituri consistente.

În anii 1970, Stațiunea Mamaia era categoric mândria turismului românesc. Îndelung comparată cu plajele de pe Coasta de Azur, plajele ei erau vizitate de oameni din toate colțurile Europei. Dacă la acea vreme o mare parte din populația țării își putea permite un concediu la mare, astăzi stațiunea Mamaia a devenit mai degrabă un exclusivistă.

Oamenii cu DARE DE MÂNĂ pot avea parte de tot ceea ce au visat. Palmierii, amenajările decupate parcă din reviste, dar și cocktailurile sau mâncăruri fine servite chiar la șezlong au devenit o banalitate. În timp ce în anii ’70 singura distracție a copiilor era marea, recent ei au parte de spații speciale pentru ei și chiar șezlonguri la dimensiuni reduse.

Evoluție sau nu, cert este că în 108 ani de existență Mamaia s-a schimbat considerabil. Stațiunea a devenit mai degrabă orientată către tineri, iar familiștii aleg de cele mai multe ori sudul litoralului, acolo unde au parte de ceva mai multă liniște.