Arhive

S-A RELUAT SEMNAREA CONTRACTELOR DE FINANŢARE DIN PROGRAMUL DEMARAT ÎN 2011

Administratia Fondului pentru Mediu a reluat semnarea contractelor de finanţare din cadrul programului „Casa Verde” demarat în anul 2011. De altfel, ministrul Mediului Attila Korodi a dat asigurări că până la sfârșitul anului se va finaliza etapa de semnare a contractelor de finanțare. Așadar beneficiarii vor primi subvențiile de stat pentru echipamentele pe vor să le achizitioneze.

Sumele alocate pentru fiecare județ în parte au fost redistribuite. Primele cereri de finanțare aprobate, la mai bine de doi ani de la suspendarea operațiunii, provin din 25 de județe ale țării, cele mai multe dosare fiind analizate în județele Bihor (244 dosare), Arad (222 dosare) și Arges (202 dosare).

La polul opus se afla județul Ilfov, cu doar 15 cereri aprobate, Brăila (26 dosare) și Ialomița (30 dosare). De remarcat este faptul că majoritatea covârșitoare a cererilor se referă la subvenții de 6.000 de lei, adica pentru instalarea de panouri solare și centrale pe peleți. Potrivit AFM, beneficiarii acceptați au la dispoziție „60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanțare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autorității, să se prezinte la sediul Agenției de Protecția Mediului (APM) din județul de care aparțin, în vederea semnării contractelor”.