Arhive

ROMÂNII NU MAI AU ÎNCREDERE ÎN UNITĂȚILE MEDICALE

Sistemul de sănătate-cel mai bolnav pacient. De cele mai multe ori în spitale, oamenii sunt nevoiti sã vinã cu medicamentele de acasá, iar numãrul mic de medici abia acoperã urgentele. Totul pare însã simplu de la masa negocierilor, unde de fiecare datã se fac rectificãri si se vorbeste despre situatia medicalã.

Banii pentru functionarea spitalului din Medgidia vin din mai multe pãrti, însă chiar și așa se fac rectificãri peste rectificãri.

Oamenii spun că s-au obișnuit să vină cu bani de acasă pentru medicamente, dar chiar și așa sunt mulțumiți că primesc un ajutor specializat.

Potrivit unui studiu realizat în 28 de ţări din întreaga lume, România este ţara cu cel mai scăzut nivel de satisfacţie vizavi de serviciile publice de sănătate.

„În România, 58% dintre cei care au răspuns la studiu cred că sursa problemelor din sistemul medical provine din managementul ineficient, în timp ce 42% cred că fondurile insuficiente sunt principalul aspect de blamat”, se arată în studiu. sursa ziarullumina.ro

Aceastã situatie nu este întâlnitã numai la Medgidia. Zeci de unitãti sanitare sunt la limita subzistentei.